Recept zoekresultatenBiefstuk met chimichurri
Delhaize logo
  • Biefstuk met chimichurriA

Biefstuk met chimichurri

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Biefstuk met chimichurriA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g rundvlees (chateaubriand, entrecote, cote à l'os)
  • 1 tomaat
  • 150 g verse peterselie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 4 petites gousses knoflookteentjes
  • 2 theelepels grof zout
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 250 ml olijfolie
  • 75 ml koud water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
  • Zeezout | Gedroogd | Grof
    500 gr
    4,10 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    1. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitten en snijd klein. Zet opzij in een kom.
    2. Mix de overige ingrediënten tot een mooie saus. Giet over de tomaat en laat rusten in de koelkast.
    3. Gebruik een deel van de saus als marinade. Bedruip tijdens het roosteren het vlees regelmatig met een borsteltje, gemaakt van takjes tijm.
    4. Serveer met de rest van de saus, die uiteraard niet gebruikt is geweest als marinade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 214; vetten (g): 17,4; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 824,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Biefstuk met chimichurriA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
  • Zeezout | Gedroogd | Grof
    500 gr
    4,10 €/kg
    €2,05