Bentobox quinoasalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Kindvriendelijk
Andere
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 dl yoghurt
- peper en zout
- 5 bussels radijzen
- 1 g komkommer
- 15 g verse koriander
- 300 g kippenborst
- 2 'Little gem' slaharten
- 150 g bosbessen
- 240 g bioquinoa
- 2 passievruchten
- 1 eetlepel extra zuivere olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991090400131500000
F2004122800318830000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd
- Maak de quinoa klaar zoals beschreven op de verpakking. Laat uitlekken.
- Stoom de kippenborst 10 min. en kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen voor je ze met de hand in dunne reepjes uiteenrafelt.
- Snijd de radijsjes en de komkommer in fijne schijfjes. Snijd de slaharten in dunne ringen.
- Maak de vinaigrette klaar: meng de yoghurt met de olijfolie, de passievruchten en gehakte verse koriander.
- Vul de bento box met de salade, de groenten, de quinoa, de bosbessen en het kippenwit. Houd de vinaigrette apart.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 339; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 461,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Kindvriendelijk
Lunch
Andere
Andere
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991090400131500000
F2004122800318830000
Laad nog 4 producten