Recept zoekresultatenBeignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise
Delhaize logo
  • Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise
    A
Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaiseA

Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 750 g kalfszwezeriken
  • 1 citroen
  • 1 l melk
  • 1 kruidentuiltje
  • grof zeezout
  • 1,7 dl witbier
  • 120 g bloem
  • 1/2 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
  • verse tijm
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise
  • 2 kl carpaccio van zomertruffel
  • 750 g kalfszwezeriken
  • 1 citroen
  • 1 l melk
  • 1 kruidentuiltje
  • grof zeezout
  • 1,7 dl witbier
  • 120 g bloem
  • 1/2 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
  • verse tijm
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise
  • 2 kl carpaccio van zomertruffel

Begin met koken

: 20 min + 20 min kooktijd
1
Spoel de kalfszwezeriken uitvoerig onder koud stromend water. Zet op een zacht vuur in de koude melk met het kruidentuiltje en een snufje zout. De zwezeriken moeten onderstaan. Laat 20 min opwarmen, giet af en verwijder met een scherp keukenmesje de vliesjes, velletjes en adertjes rond de zwezeriken. Spoel ze nog eens in koud water en dep ze goed droog. Snijd in gelijke, hapklare stukken.
2
Bereid de truffelmayonaise: hak de truffelcarpaccio fijn en meng met de mayonaise. Je mag een beetje van de truffelolie erbij doen.
3
Maak het beignetdeeg: meng het bier met de bloem, de 'Chili Explosion' Santa Maria en de tijm. Haal de zwezeriken erdoor en frituur op 180°C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Dien op met peper en grof zout en een stukje citroen.
1
Spoel de kalfszwezeriken uitvoerig onder koud stromend water. Zet op een zacht vuur in de koude melk met het kruidentuiltje en een snufje zout. De zwezeriken moeten onderstaan. Laat 20 min opwarmen, giet af en verwijder met een scherp keukenmesje de vliesjes, velletjes en adertjes rond de zwezeriken. Spoel ze nog eens in koud water en dep ze goed droog. Snijd in gelijke, hapklare stukken.
2
Bereid de truffelmayonaise: hak de truffelcarpaccio fijn en meng met de mayonaise. Je mag een beetje van de truffelolie erbij doen.
3
Maak het beignetdeeg: meng het bier met de bloem, de 'Chili Explosion' Santa Maria en de tijm. Haal de zwezeriken erdoor en frituur op 180°C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Dien op met peper en grof zout en een stukje citroen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 516; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 350,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 516; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 350,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Diner
Snack

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Melk | Halfvol | Zonder lactose

Dilea

Melk | Halfvol | Zonder lactose

1 l

€2,99

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bier | Wit | 4,5% | Fles

Lupulus

Bier | Wit | 4,5% | Fles

4 x 33 cl

€6,99

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Reeds in je keuken

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
€33,88