Recept zoekresultatenBeignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise
Delhaize logo
  • Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaiseA

Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaiseA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 750 g kalfszwezeriken
  • 4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • enkele takjes verse tijm
  • 120 g bloem
  • 1/2 koffielepel 'Chili Explosion' Santa Maria
  • 1,7 dl witbier
  • 1 kruidentuiltje
  • grof zeezout
  • 1 l melk
  • 1 citroen
  • 2 koffielepels carpaccio van zomertruffel

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd

  1. Spoel de kalfszwezeriken uitvoerig onder koud stromend water. Zet op een zacht vuur in de koude melk met het kruidentuiltje en een snufje zout. De zwezeriken moeten onderstaan. Laat 20 min opwarmen, giet af en verwijder met een scherp keukenmesje de vliesjes, velletjes en adertjes rond de zwezeriken. Spoel ze nog eens in koud water en dep ze goed droog. Snijd in gelijke, hapklare stukken.
  2. Bereid de truffelmayonaise: hak de truffelcarpaccio fijn en meng met de mayonaise. Je mag een beetje van de truffelolie erbij doen.
  3. Maak het beignetdeeg: meng het bier met de bloem, de 'Chili Explosion' Santa Maria en de tijm. Haal de zwezeriken erdoor en frituur op 180°C in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Dien op met peper en grof zout en een stukje citroen.

Kooktip

Je kunt ook andere verse kruiden bij het beignetdeeg doen: verse oregano, dragon, basilicum, munt …

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 516; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 350,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaiseA

Deze recepten kan je ook leuk vinden