Recept zoekresultatenBavarois van groene asperges met mierikswortel
Delhaize logo
  • Bavarois van groene asperges met mierikswortelA

Bavarois van groene asperges met mierikswortel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Bavarois van groene asperges met mierikswortelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 feuilles gelatineblaadjes
  • 1 mespunt geraspte mierikswortelpasta
  • 1 bosje groene asperges
  • 50 cl magere melk
  • paprikapoeder
  • Peper van de molen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mierikswortel
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Begin met koken

    1. Snij de onderkant van de asperges.
    2. Bind ze samen in een bundel en kook ze in licht gezouten water tot ze al dente zijn.
    3. Laat ze uitlekken en hou onder koud water.
    4. Leg 4 mooie punten aan de kant voor de versiering (bewaar ze in een kom met ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden).
    5. Snij de rest in stukken en doe ze in de kookpan met de melk.
    6. Laat koken tot de asperges gaar zijn.
    7. Mix vervolgens tot een glad mengsel.
    8. Laat de gelatine week worden in koud water.
    9. Zodra de gelatine zacht is, laat uitlekken en voeg samen met de mierikswortel toe aan de asperges.
    10. Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost.
    11. Breng op smaak met peper en zout.
    12. Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast.
    13. Dien koud op met de aspergepunten en een beetje paprikapoeder als versiering.

    Kooktip

    Lees aandachtig de instructies op het pakje gelatine, want elk merk gebruikt andere verhoudingen!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 148; energie (kCal): 35; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 69,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Bavarois van groene asperges met mierikswortelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mierikswortel
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05