Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBaskische kipballetjes
Delhaize logo
  • Baskische kipballetjesA

Baskische kipballetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Baskische kipballetjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g gekruid kippengehakt
  • 3 paprika’s: 1 rode, 1 gele, 1 groene
  • 2 uien
  • 1 lookteentje
  • 800 g passata van kerstomaten
  • 150 g olijven 'Mix'
  • 80 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Espelettepeper
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Gehakt | Gekruid
    +/- 500 gr
    +/-8,15€/kg
    +/-€4,08
  • Paprikamix
    500 gr
    4,30 €/kg
    €2,15
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Tomatenbasis voor pizza
    250 gr
    6,20 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de uien fijn en snijd de paprika's in reepjes. Bak 5 min. op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met olijfolie. 
    2. Meng intussen het kippengehakt met het paneermeel tot een homogeen mengsel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de oven. 
    3. Doe het geperste knoflookteentje in de braadpan. Voeg de passata, het bouquet garni en naar eigen smaak ook peper, zout en Espelettepeper toe. Laat zachtjes sudderen en voeg dan de gehaktballetjes en de olijven toe. Laat nog eens 10 min. sudderen. 
    4. Serveer warm met rijst, pasta of frietjes.

    Tip
    Je kan de paprika's en uien eventueel overgieten met 1,5 dl witte wijn. Laat op een hoog vuur tot de helft inkoken voor je de passata toevoegt.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 428/102 ; Vetten (g): 5,6 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,1 ; Koolhydraten (g): 5,9 ; Suikers (g): 3,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,5 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 660 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Baskische kipballetjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Gehakt | Gekruid
    +/- 500 gr
    +/-8,15€/kg
    +/-€4,08
  • Paprikamix
    500 gr
    4,30 €/kg
    €2,15
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Tomatenbasis voor pizza
    250 gr
    6,20 €/kg
    €1,55