Recept zoekresultatenBasilicummayonaise
Delhaize logo
  • Basilicummayonaise
    D

Basilicummayonaise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Sauzen
BasilicummayonaiseD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el citroensap
  • 2 eidooiers
  • 1 grote pot verse basilicum
  • 1 kl mosterd
  • 15 cl olijfolie met basilicum
  • zout
  • 20 cl zonnebloemolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,39

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,82

Begin met koken

  1. Doe in een kom met ronde bodem (in deze volgorde): eierdooiers, citroensap, zout en mosterd.
  2. Klop met de garde, voeg de basilicumolie druppelsgewijs toe, vervolgens in straal en blijf kloppen.
  3. Voeg dan, nog altijd roerend, geleidelijk aan 15 cl zonnebloemolie toe.
  4. Haal de basilicumblaadjes van de stengels en mix met 5 cl zonnebloemolie in de hakmolen (of vermaal met de olie in de vijzel).
  5. Roer onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  6. Dek af en zet in de koelkast tot voor het serveren.

Kooktip

  • Heerlijk bij vis- of scampibrochettes, maar ook bij rund- en wit vlees.
  • Variatie: De liefhebbers van olijfolie kunnen de zonnebloemolie vervangen door een lichte olijfolie.
  • Het maken van mayonaise zal niet mislukken wanneer je alle ingrediënten op kamertemperatuur brengt. Haal ze dus op voorhand uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2858; energie (kCal): 695; vetten (g): 76,2; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 789,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2858; energie (kCal): 695; vetten (g): 76,2; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 789,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Overig
Sauzen
  • Basilicummayonaise
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,39

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,82