Recept zoekresultatenBananenchocolade-ijs
Delhaize logo
  • Bananenchocolade-ijsA

Bananenchocolade-ijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Dessert
Bananenchocolade-ijsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5,5 bananen
  • 35 g chocoladedruppels

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • C02 neutrale | bananen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    1,99 €/kg
    €1,89
    F2022020200094750000
  • Chocolade | Puur | Repen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
    S2018070400080540000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 13 u vriestijd

    1. Pel de bananen, steek ze in een afgesloten doos en plaats de doos in de vriezer voor ± 12 u.
    2. Haal de bananen uit de vriezer en laat ze kort ontdooien (5 à 10 min) zodat ze iets zachter worden. Draai de bananen door een vleesmolen of mix goed zodat je een gladde bananenpuree krijgt.
    3. Roer de chocoladedruppels onder de bananenpuree, zodat alles goed gemengd wordt. Sluit de doos af en plaats opnieuw in de diepvriezer gedurende 1 u.
    4. Schep bolletjes van het bananenchocolade-ijs en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 454; energie (kCal): 109; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 24,2; suikers (g): 13,9; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 408,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Gluten vrij
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Bananenchocolade-ijsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • C02 neutrale | bananen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    1,99 €/kg
    €1,89
    F2022020200094750000
  • Chocolade | Puur | Repen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
    S2018070400080540000