Recept zoekresultatenBanaan-kokos-chocoladesnoepjes
Delhaize logo
 • 00:00
  -00:56
  C
 • Banaan-kokos-chocoladesnoepjes

Banaan-kokos-chocoladesnoepjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Snack
Banaan-kokos-chocoladesnoepjesC

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 4 rijpe bananen
 • 250 g kokospoeder
 • 150 g ‘Callets’ (of pure dessertchocolade)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. baktijd + 30 min. afkoeltijd

 1. Verwarm de oven voor op 150°C. Plet de bananen met een vork en meng ze met het kokospoeder tot een homogeen deeg. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol 30 balletjes ter grootte van een grote noot en schik ze op de ovenplaat, terwijl je ze lichtjes platdrukt. Schuif 15 min. in de oven. Laat afkoelen.
 2. Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de hapjes één voor één gedeeltelijk in de gesmolten chocolade en leg ze telkens op bakpapier. Laat de hapjes ± 30 min. in de koelkast stollen. Bewaar ze max. 1 week in de ijskast.

Tip: Je kunt de hapjes invriezen en beetje bij beetje opsmullen! Omdat ze klein zijn, ontdooien ze heel snel.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Snack
Snack
 • 00:00
  -00:56
  C
 • Banaan-kokos-chocoladesnoepjes