Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBalletjes van kabeljauw met tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes van kabeljauw met tomatensausA

Balletjes van kabeljauw met tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Balletjes van kabeljauw met tomatensausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 ei
  • een beetje melk
  • 1 grote snede wit brood
  • 1/2 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes met verse groenten
  • 680 g passata
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de olie, de passata en de gepelde tomatenblokjes in een stoofpot.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Breng aan de kook en laat heel zacht sudderen.
  5. Snij ondertussen de vis in kleine blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer.
  6. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het in de melk geweekte en uitgeknepen brood, het ei, de peterselie, peper en zout.
  7. Hak of mix tot een homogeen mengsel.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Maak van het vismengsel balletjes en leg ze gaandeweg op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  10. Bak ze 10 min. in de oven.
  11. Doe de balletjes bij in de saus.
  12. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  13. Serveer meteen met kleine pasta.

Kooktip

Maak de tomatensaus pittiger met wat gemalen pili-pili.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 327; energie (kCal): 78; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 344,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Balletjes van kabeljauw met tomatensausA