Recept zoekresultatenBalletjes met rode uien
Delhaize logo
  • Balletjes met rode uienA

Balletjes met rode uien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Hoofdgerecht
Balletjes met rode uienA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 4 rode uien
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 5 cl water
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 koffielepel paprika
  • peper en zout
  • 1 kg gekruid rundsen varkensgehakt

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit 2 fijngehakte rode uien gedurende 5 min. op een matig vuurtje, in 20 g boter.
  2. Meng het vlees met de eieren, het paneermeel, de gehakte peterselie, de gehakte tijm, het paprikapoeder, peper en zout. Voeg de gekookte uien toe en meng opnieuw. Vorm 12 grote balletjes. Schik ze in een grote ovenvaste braadpan, met 30 g gesmolten boter en de olijfolie. Voeg 2 rode uien in plakjes toe en de geriste rozemarijn. Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin, op een matig vuurtje.
  3. Voeg een beetje water toe en laat 25 min in de oven bakken. Serveer met stoemp en pickles.

Kooktip

  • Gebruik kippengehakt als je (te) vaak rood vlees eet, kun je ook eens voor kippengehakt gaan. het is lekker licht van kleur en smaak.
  • Integreer groenten snijd miniblokjes wortel, paprika, courgette ... en vervang 100 g gehakt door 100 g groentjes.
  • Liever veggie? haal onze groenteballetjes natuur of kaas-basilicum in huis en sla stap 2 van het recept gewoon over.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 512; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 349,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Klassiek
Winter
Hoofdgerecht
  • Balletjes met rode uienA