Recept zoekresultatenBalletjes met dragonsaus, gebraiseerd witloof en puree
Delhaize logo
  • Balletjes met dragonsaus, gebraiseerd witloof en pureeD

Balletjes met dragonsaus, gebraiseerd witloof en puree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Balletjes met dragonsaus, gebraiseerd witloof en pureeD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 schaaltjes balletjes met dragonsaus (2 x ± 760 g - 12 stuks)
  • 4 pakjes gebraiseerd witloof (4 x 150 g)
  • 1 family pack polderpuree Bart Desmidt (1 kg)
  • 30 g boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 40 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif de balletjes in de oven en bak ze 40 min.
    2. Bak de witloofstronkjes 10 min. op een matig vuurtje rondom goudbruin in een grote braadpan met de hete boter. Breng verder op smaak.
    3. Warm de puree op volgens de instructies op de verpakking.
    4. Dien alles heel warm op en zet een potje mosterd op tafel.

    Tip: Heb je verse dragon in huis? Gebruik hem als garnituur om je borden een frisse en geurige toets te geven.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Balletjes met dragonsaus, gebraiseerd witloof en pureeD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000