Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBalletjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes in tomatensausA

Balletjes in tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Balletjes in tomatensausA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 800 g kalfs-/varkensgehakt
  • 1 koffielepel kippenbouillonpasta
  • 500 g passata
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 g grote ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + baktijd 25 min

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
  2. Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 453,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Balletjes in tomatensausA