Recept zoekresultatenBalletjes in tomatensaus met olijven, gebakken rijst met bloemkool
Delhaize logo
 • Balletjes in tomatensaus met olijven, gebakken rijst met bloemkoolA

Balletjes in tomatensaus met olijven, gebakken rijst met bloemkool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Balletjes in tomatensaus met olijven, gebakken rijst met bloemkoolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 600 g varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden
 • 1 kleine bloemkool
 • 1 bussel lente-uien
 • 6 uien
 • 3 blikken gepelde tomatenblokjes bio (3 x 400 g)
 • 150 g groene olijven Bella Di Cerignola
 • 250 g basmatirijst
 • 6 el olijfolie
 • 1/2 bosje koriander
 • 5 el komijnpoeder
 • Cayennepeper
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 20 min. kooktijd

 1. Fruit 4 gesnipperde uien op een matig vuurtje in een brede stoofpan, met 2 el olijfolie en 4 el komijn. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, cayennepeper (naar eigen smaak) en de olijven toe. Laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen.
 2. Hak de lente-uien en de helft van de verse koriander fijn. Meng ze met het gehakt, 1 el komijn, peper en zout. Vorm balletjes en leg ze in de tomatensaus. Zet het deksel op de pan en laat 20 min. sudderen. Breng verder op smaak.
 3. Fruit intussen 2 fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
 4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
 5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Fruit de rijst, de uien en de bloemkool met 3 el olijfolie in de sauteerpan, op een hoog vuur. Breng verder op smaak en serveer met de balletjes.

Tip: Wil je tijd winnen? Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de gehaktballetjes op en schuif ze 15 min. in de oven op 180°C, terwijl de saus aan het sudderen is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1036,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
 • Balletjes in tomatensaus met olijven, gebakken rijst met bloemkoolA