• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Kerst
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Balinese eend
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 hele eend
  • 1 grote zak spinazie
  • 2 eetlepels gepelde hele amandelen
  • 1 eetlepel fijne rietsuiker
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 4 bladeren limoenen
  • zout
  • 350 g wilde rijst
  • 1 Thaise rode peper
  • 30 g verse gember
  • 6 sjalotten
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 limoen (het sap)
Bereiding

Bereidingstijd: 15 min. + 1 nacht marineren + 60 min. koken per kg.

  1. Spoel de eend vanbinnen en vanbuiten, en dep ze droog.
  2. Schil de gember. Snijd het citroengras doormidden. Verwijder de steel en de pitjes van het pepertje. Doe de gember, de limoenblaadjes, het citroengras, het pepertje, het limoensap, de suiker, de kurkuma, de koriander, de komijn, de nootmuskaat en het zout in een mengkom en mix tot een homogene pasta.
  3. Giet olie in een pan en bak de kruidenpasta, al roerend, gedurende 3 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Houd er 2 eetlepels (voor 6 porties) van apart en wrijf de eend in met de rest van de pasta. Laat de eend 1 nacht rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Lepel de resterende kruidenpasta in de buikholte van de eend en stop er het kaneelstokje bij. Verpak de eend in aluminiumfolie en zet ze in de oven. Reken op 45 min. per kg. Verwijder de folie en laat nog 15 min. per kg verder bakken.
  6. Kook de rijst in gezouten, kokend water. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Hak de peterselieblaadjes fijn. Laat de rijst uitlekken, voeg er de amandelen en peterselie aan toe, kruid met peper en houd warm.
  7. Verwarm een pan met olijfolie en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en bak al roerend, gedurende 3 min.
  8. Serveer de eend met de wilde rijst en de spinazie.

Nutritionele informatie

Energie: 542 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst