Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBaklava met noten
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:18
    D
  • Baklava met noten

Baklava met noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Baklava met notenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 20 vellen filodeeg
  • 250 g boter
  • 300 g walnoten
  • 200 g gepelde amandelen
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 3 eetlepels oranjebloemsemwater
  • 150 g fijne suiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 1 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filodeeg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mix van geroosterde noten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25
  • Aroma | Oranjebloessem
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 40 min baktijd + 1 nacht rusttijd

    1. Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
    4. Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
    5. Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2126; energie (kCal): 512; vetten (g): 42,3; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 17,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 591,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Andere
    Overig
    Brunch
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      -04:18
      D
    • Baklava met noten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filodeeg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mix van geroosterde noten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25
  • Aroma | Oranjebloessem
    Dit product is niet meer beschikbaar