Bagel met gerookte zalm en gepocheerd eitje
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 130 g gerookte zalm in sneetjes
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 l water
- 1/2 bussel lente-ui
- 4 bagels
- 250 g plattekaas
- 8 radijsjes
- 4 eieren
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020052900059790000
S2006062300006970001
F1987042300314800000
F2016122000141400000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 5 min + 10 min kooktijd
- Snipper het witte deel van de lente-uitjes fijn. Snijd de radijzen in fijne schijfjes.
- Doe de plattekaas in een kom, voeg er de lente-ui en de radijsjes bij en werk af met peper en zout. Zet opzij. Houd nog wat schijfjes radijs aan de kant voor de afwerking.
- Zet een hoge kookpot met water op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg er de witte azijn bij. Zodra het water kookt, zet het vuur zachter en breng het water tot net onder het kookpunt.
- Breek de eieren, breek het eigeel niet en leg ze even in een schaaltje. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolkje ontstaat. Giet het 1ste ei voorzichtig in het water. Na ongeveer 2 min is het eitje voldoende gaar. Het eigeel moet binnenin nog lopend te zijn. Haal het gepocheerde ei uit het water met de schuimspaan, leg op keukenpapier om uit te lekken en snijd eventueel de losse flapjes eiwit weg. Herhaal voor de volgende 3 eieren.
- Snijd de bagels in 2 en toast volgens de instructies op de verpakking.
- Smeer de radijzenplattekaas op de bagels. Leg er een plakje gerookte zalm en een gepocheerd eitje op. Werk af met wat schijfjes radijs.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 478,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020052900059790000
S2006062300006970001
F1987042300314800000
F2016122000141400000
Laad nog 2 producten