Recept zoekresultatenBaba met Belgische gin
Delhaize logo
  • Baba met Belgische ginD

Baba met Belgische gin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasen
Dessert
Baba met Belgische ginD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 200 g aardbeien
  • 30 cl Belgische gin
  • 2 eieren
  • 100 g zachte boter
  • 15 g verse bakkersgist -de
  • 1/2 koffielepel vanille in poedervorm
  • 250 g suiker
  • 20 cl sojaroom om op te kloppen
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 7 cl melk
  • 220 g gezeefde bloem
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 uur en 5 min.

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Schenk de bloem, de verkruimelde gist, 50 g suiker, het vanillepoeder en het zout in de kom van een robot. Meng alles. Klop de eieren lichtjes op en giet ze in de kom. Voeg de melk eraan toe en meng tot je een gladde massa hebt. Voeg de gesmolten boter eraan toe. Meng en dek de kom af met vershoudfolie. Laat 1 uur rusten.
  3. Leg het deeg op het bebloemde werkoppervlak. Kneed het met de hand en maak er een rol van. Vet een babavorm van 22 cm in en leg er de rol deeg in. Dek af met een propere handdoek en laat het deeg 2 uur rijzen op kampertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de vorm 25 minuten in de oven. Laat het gebak in zijn vorm afkoelen op een rooster.
  5. Bereid de siroop door de rest van de suiker te mengen met de gin en het sinaasappelsap. Kook 20 minuten op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
  6. Ontvorm de baba en leg hem op een groot bord. Giet er zachtjes de siroop over.
  7. Op het bord Klop de sojaroom op tot slagroom. Giet die in het midden van de baba en werk af met aardbeien die in de lengte in stukken zijn gesneden.

Kooktip

Maak de baba de dag voorzien, drenk hem 's ochtends in de siroop en hij is perfect voor de lunch.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1119; energie (kCal): 268; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 672,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Baba met Belgische ginD