Recept zoekresultatenAziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry
Delhaize logo
  • Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curryC

Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curryC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kipfilets
  • 2 limoenen
  • 100 g cashewnoten
  • 1 potje verse koriander
  • 4 eetlepels siroop uit een bokaal opgelegde gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gousse pili-pilipeultje
  • 2 stengels citroengras
  • 1 cm verse gember
  • 220 g rode currypasta
  • 40 cl kokosmelk
  • 4 kippenbouten
  • peper
  • 470 g bioyoghurt natuur

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,59€/kg
    +/-€13,77
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 120 min.

    1. Snij het kippenvlees in stukken, doe ze in een kom of schaal en giet er de yoghurt en de kokosmelk over. Voeg ook de currypasta toe en kruid stevig met peper en zout.
    2. Doe de gember, het citroengras, de look, de pili-pili en de gembersiroop in een cutter en mix samen met de stelen van de koriander en het sap van de helft van de limoenen tot een pasta. Meng deze onder de kipmarinade. Laat enkele uren marineren (hoe langer hoe beter!).
    3. Doe nu alles in een grote kom; laat eerst een half uurtje doorkoken en dan een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Presenteer in een grote schaal met enkele kwartjes limoen en de fijngehakte korianderblaadjes. Bestrooi tot slot met de cashewnoten. Smakelijk!

    Kooktip

    Je kan dit gerechtje ook serveren als maaltijdsoep; dan moet je er gewoon nog ½ liter kippenbouillon aan toevoegen (voor 4 porties!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 911,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curryC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,59€/kg
    +/-€13,77
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09