Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAvocado toast met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Avocado toast met gerookte zalmC

Avocado toast met gerookte zalm

Duur

< 30 min.

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Avocado toast met gerookte zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g gerookte zalm
  • 1 volkoren Abdijbrood
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 pepers
  • 1 bussel radijzen
  • 10 cl rodewijnazijn
  • 50 g ongeraffineerde rietsuiker
  • 100 g zure room
  • olijfolie
  • 1 basilicumplant
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 23/01
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min.

    1. Verwarm 10 cl rode wijnazijn in een pan met 50 gr ongeraffineerde rietsuiker. Spoel de radijsjes en halveer ze. Zodra de suiker volledig is opgelost, dompel de radijsjes in de hete vloeistof. Laat 10 tot 15 minuten marineren.
    2. Plet twee avocado's met een handvol gehakte peterselie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
    3. Schroei het vel van de paprika’s met een brander (of op de barbecue of het gasfornuis) tot ze helemaal zwart zijn. Schraap vervolgens de schil eraf met een klein mesje en tover zo mooie gekookte pepers tevoorschijn. Een beetje gerookt, zoet en erg lekker. Verwijder het steeltje en de zaadjes voordat je de paprika's in fijne reepjes snijdt.
    4. Sprenkel olijfolie over vier mooie grote sneden brood. Rooster ze op een hoog vuur gedurende 2 à 3 minuten om knapperige toast te verkrijgen.
    5. Wrijf de toasts onmiddellijk in met een teentje knoflook.
    6. Beleg elke toast met een laagje avocado. Schik er een portie zalm op en werk af met peperreepjes/paprikareepjes, gemarineerde radijsjes, toefjes zure room en basilicumblaadjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 205 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 15,8 g - Eiwitten: 9 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Avocado toast met gerookte zalmC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 23/01
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden