Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenAvocado met gepocheerde eieren en zalm
Delhaize logo
  • Avocado met gepocheerde eieren en zalm
    A
Avocado met gepocheerde eieren en zalmA

Avocado met gepocheerde eieren en zalm

Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 rijpe avocado
  • 4 eieren
  • 70 g gerookte zalm
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 rijpe avocado
  • 4 eieren
  • 70 g gerookte zalm
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwarm een flinke hoeveelheid water in een sauteerpan.
2
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en drapeer een half sneetje gerookte zalm in de opening. Laat even rusten.
3
Bekleed per persoon een ontbijtkom met een groot vel huishoudfolie. Bestrijk met een beetje olie en breek voorzichtig een ei in elke kom. Sluit de folie door de hoeken bij elkaar te binden, als kleine pakketjes.
4
Dompel die pakketjes in water dat net op het kookpunt is (geen grote luchtbellen!) en kook gedurende 3 min.
5
Pak de eieren voorzichtig uit en schik ze in de avocado’s. Prik er met een mes in om het eigeel eruit te laten lopen, kruid af en serveer meteen.
1
Verwarm een flinke hoeveelheid water in een sauteerpan.
2
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en drapeer een half sneetje gerookte zalm in de opening. Laat even rusten.
3
Bekleed per persoon een ontbijtkom met een groot vel huishoudfolie. Bestrijk met een beetje olie en breek voorzichtig een ei in elke kom. Sluit de folie door de hoeken bij elkaar te binden, als kleine pakketjes.
4
Dompel die pakketjes in water dat net op het kookpunt is (geen grote luchtbellen!) en kook gedurende 3 min.
5
Pak de eieren voorzichtig uit en schik ze in de avocado’s. Prik er met een mes in om het eigeel eruit te laten lopen, kruid af en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 198; vetten (g): 17,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 299,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 198; vetten (g): 17,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 299,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

Delhaize

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

70 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€7,53