Recept zoekresultatenAuberginerolletjes met halloumi en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Auberginerolletjes met halloumi en yoghurtsausC

Auberginerolletjes met halloumi en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Auberginerolletjes met halloumi en yoghurtsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zakje bevroren gegrilde aubergines (500 g)
  • 2 blokken halloumi (225 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Halloumi kaas | Classic
    225 gr
    15,51 €/kg
    €3,49
    F2020043000057840000
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F1986053100324600000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2012022700154500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de aubergines ontdooien.
    2. Verwarm een grillpan. Snijd de halloumiblokken telkens in 6 plakjes. Smeer ze lichtjes in met olie en gril ze aan de 2 kanten, op een hoog vuur. Wikkel elk stuk halloumi in 1 plakje aubergine en schik ze in een ovenschaal. Warm ze 5 min in de oven op.
    3. Haal de pitjes uit de granaatappel (snijd hem horizontaal in 2 en klop de pitjes uit elke helft). Meng de yoghurt met het geperste teentje knoflook, 1 gehakt takje munt, peper en zout.
    4. Serveer de auberginerolletjes met de yoghurtsaus. Werk ze af met gehakte munt en granaatappelpitjes. Geef er geroosterd pitabrood bij.

    Tip: Liever een subtieler knoflookaroma? Vervang het teentje knoflook in de yoghurtsaus door 1 of 2 el olijfolie met knoflook.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    • Auberginerolletjes met halloumi en yoghurtsausC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Halloumi kaas | Classic
    225 gr
    15,51 €/kg
    €3,49
    F2020043000057840000
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F1986053100324600000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2012022700154500000