Auberginerolletjes met halloumi en yoghurtsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 zakje bevroren gegrilde aubergines (500 g)
- 2 blokken halloumi (225 g)
- 2 el olijfolie
- 1 granaatappel
- 500 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 takje munt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055540000
F2020043000057840000
F1986053100324600000
F2012022700154500000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de aubergines ontdooien.
- Verwarm een grillpan. Snijd de halloumiblokken telkens in 6 plakjes. Smeer ze lichtjes in met olie en gril ze aan de 2 kanten, op een hoog vuur. Wikkel elk stuk halloumi in 1 plakje aubergine en schik ze in een ovenschaal. Warm ze 5 min in de oven op.
- Haal de pitjes uit de granaatappel (snijd hem horizontaal in 2 en klop de pitjes uit elke helft). Meng de yoghurt met het geperste teentje knoflook, 1 gehakt takje munt, peper en zout.
- Serveer de auberginerolletjes met de yoghurtsaus. Werk ze af met gehakte munt en granaatappelpitjes. Geef er geroosterd pitabrood bij.
Tip: Liever een subtieler knoflookaroma? Vervang het teentje knoflook in de yoghurtsaus door 1 of 2 el olijfolie met knoflook.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055540000
F2020043000057840000
F1986053100324600000
F2012022700154500000
Laad nog 3 producten