Recept zoekresultatenAuberginekaviaar met balsamicoazijn
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:56
    A
  • Auberginekaviaar met balsamicoazijn

Auberginekaviaar met balsamicoazijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Voorgerecht
Auberginekaviaar met balsamicoazijnA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 grote aubergine
  • 1/2 pot potje gegrilde croutons met pestosmaak (± 25 g)
  • 8 pappadums
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 takjes koriander
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-5,99€/kg
    +/-€1,50
    Afhaling vanaf 17/08
    F1999081300374800000
  • Croutons | Pesto
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    55 gr
    24,55 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 17/08
    S2009052900042480000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,16 €/l
    €2,29
    S2016070703658310000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine overlangs in 6 en schik de stukken in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en schuif ze 30 min. in de oven. Laat lauw worden.
    2. Hak de croutons en het vruchtvlees van de aubergine met een mes fijn. Doe dit mengsel in een kom en voeg de balsamicoazijn toe, samen met de rest van de olie uit de ovenschaal. Breng verder op smaak.
    3. Bestrooi de auberginekaviaar met de fijngesnipperde rode peper en werk af met koriander. Serveer bij het aperitief, met de pappadums die je in stukken breekt om in de kaviaar te dippen. Dit is ook een ideaal mezzehapje!

    Tip: Je kunt gerust een mixer of hakmolen gebruiken, maar de textuur van de kaviaar zal dan vloeibaarder zijn.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Voorgerecht
    • 00:00
      -00:56
      A
    • Auberginekaviaar met balsamicoazijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-5,99€/kg
    +/-€1,50
    Afhaling vanaf 17/08
    F1999081300374800000
  • Croutons | Pesto
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    55 gr
    24,55 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 17/08
    S2009052900042480000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,16 €/l
    €2,29
    S2016070703658310000