Auberginekaviaar met balsamicoazijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1 grote aubergine
- 1/2 pot potje gegrilde croutons met pestosmaak (± 25 g)
- 8 pappadums
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1 rode peper
- 2 takjes koriander
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
+/- 250 gr
+/-5,99€/kg
+/-€1,50
Afhaling vanaf 17/08
F1999081300374800000
S2009052900042480000
F2021022400077540000
Reeds in je keuken
S2016070703658310000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine overlangs in 6 en schik de stukken in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en schuif ze 30 min. in de oven. Laat lauw worden.
- Hak de croutons en het vruchtvlees van de aubergine met een mes fijn. Doe dit mengsel in een kom en voeg de balsamicoazijn toe, samen met de rest van de olie uit de ovenschaal. Breng verder op smaak.
- Bestrooi de auberginekaviaar met de fijngesnipperde rode peper en werk af met koriander. Serveer bij het aperitief, met de pappadums die je in stukken breekt om in de kaviaar te dippen. Dit is ook een ideaal mezzehapje!
Tip: Je kunt gerust een mixer of hakmolen gebruiken, maar de textuur van de kaviaar zal dan vloeibaarder zijn.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
+/- 250 gr
+/-5,99€/kg
+/-€1,50
Afhaling vanaf 17/08
F1999081300374800000
S2009052900042480000
F2021022400077540000
Reeds in je keuken
S2016070703658310000
Laad nog 2 producten