Recept zoekresultatenAuberginegratin met lam en witte saus met feta
Delhaize logo
  • Auberginegratin met lam en witte saus met fetaB

Auberginegratin met lam en witte saus met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Auberginegratin met lam en witte saus met fetaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 190 g lamsbout (reepjes)
  • 300 g gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 450 g gekookte aardappelschijfjes
  • 25 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
  • 25 cl melk
  • 100 g feta bio
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel dille
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    +/- 250 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€5,75
    F2011012700594500000
  • Gegrilde Aubergines
    500 gr
    5,58 €/kg
    €2,79
    S2015110603612080000
  • Saus | Bechamel
    500 gr
    7,38 €/kg
    €3,69
    S2004081200113810000
  • Fair | Halfvolle melk
    1 l
    1,15 €/l
    €1,15
    S2021070200041420096
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en de aubergineschijfjes in grotere stukken.
    3. Meng de melk, de bechamelsaus en de feta tot je een homogene pasta krijgt. Voeg peper en kruiden toe en roer het geheel om.
    4. Schik de aubergineschijfjes, het lamsvlees en de aardappelen in een gratineerschaal. Giet de saus erover en laat gedurende 25 min. goudgeel bakken in de oven.
    5. Dien warm op, met een salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 426; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 363,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Vlees - minder dan 3€
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Auberginegratin met lam en witte saus met fetaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    +/- 250 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€5,75
    F2011012700594500000
  • Gegrilde Aubergines
    500 gr
    5,58 €/kg
    €2,79
    S2015110603612080000
  • Saus | Bechamel
    500 gr
    7,38 €/kg
    €3,69
    S2004081200113810000
  • Fair | Halfvolle melk
    1 l
    1,15 €/l
    €1,15
    S2021070200041420096