Recept zoekresultatenAspic van rivierkreeften met kerstomaten
Delhaize logo
  • Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 palmharten
  • 1 koffielepel Worcestersaus
  • 70 g rivierkreeftenvlees
  • peper
  • 4 kerstomaten
  • 1 limoen (het sap)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 4 takjes dille voor de afwerking
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 15 cl kreeftenfond (in bokaal)
  • 10 cl zoete witte wijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + koeltijd 2 u

  1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. Giet de kreeftenfond, de witte wijn, het sap van de limoen en de worcestersaus in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en de gehakte dille. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet een bodem van 1 cm van deze bouillon in 4 glazen en laat in de koelkast opstijven.
  4. Snij intussen de palmharten in blokjes en de kerstomaten in 4.
  5. Verdeel de palmharten, het rivierkreeftenvlees en de kerstomaten over de glazen. Giet er de rest van de bouillon bovenop en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  6. Serveer koel, afgewerkt met dille.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 43; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 82,82
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Lente
Aperitief
  • Aspic van rivierkreeften met kerstomaten