Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergesoep met geroosterde noten
Delhaize logo
  • Aspergesoep met geroosterde notenB

Aspergesoep met geroosterde noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Soepen
Aspergesoep met geroosterde notenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel witte asperges (500 g)
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 35 g boter
  • 7,5 dl water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 50 g notenmengeling ‘Breakfast’
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3,5 dl gezouten water
  • 4 kl olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Hak de ui grof, samen met het preiwit en de aspergeschillen en -uiteinden.
  2. Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met boter. Voeg water en groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
  3. Laat de notenmengeling lichtjes in een braadpan grillen, zonder toevoeging van vetstof.
  4. Hak het bieslook. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in een steelpan met kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. af. Voeg het kookvocht van de asperges bij de soep, samen met boter.
  5. Mix de soep fijn en giet ze door een puntzeef. Breng ze verder op smaak. Verdeel de aspergestukjes over de borden, overgiet ze met de hete soep en bestrooi ze met noten en bieslook. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 52; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 225,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Overig
Soepen
  • Aspergesoep met geroosterde notenB