Recept zoekresultatenAspergesoep met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Aspergesoep met gerookte zalmC

Aspergesoep met gerookte zalm

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen
Andere
Aspergesoep met gerookte zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 2 dl room
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 preiwit
  • 2 uien
  • extra aspergeschillen, bijv. uit de diepvries
  • 1 bussel witte asperges
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min

    1. Schil de asperges en breek het uiteinde eraf. Zet een pot met 2 l water, samen met de verse aspergeschillen, op een matig vuur. Vul eventueel aan met de extra aspergeschillen. Breng aan de kook en zet dan het vuur heel zacht, laat nog een 15 minuten "trekken".
    2. Pel de uien en snijd ze grof. Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Hou 2 hele asperges apart. Snijd de punten van alle asperges eraf. Hou 2 stengels apart en snijd de rest in grove stukken.
    3. Zet een ruime stoofpot met de boter op een matig vuur. Stoof de ui, prei en stukjes asperges - zonder de punten - even in de bruisende boter. Roer regelmatig en laat zeker niet kleuren. Voeg het kruidentuiltje toe. Zeef de aspergebouillon en giet bij de gestoofde groenten. Laat de soep 20 minuten zacht pruttelen.
    4. Snijd voor de afwerking de 2 aspergestengels in fijne schijfjes en alle punten overlangs in de helft. Hak de peterselie fijn en snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
    5. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Voeg de room toe en kruid met peper en zout, ga er nogmaals met de mixer door.
    6. Verwarm de soep op een zacht vuur en voeg de aspergestukjes voor de afwerking toe. Laat ze er nog even in garen alvorens je de soep serveert en werk af met de peterselie en gerookte zalm.

    Kooktip

    Gooi aspergeschillen nooit weg. Vries ze in, want ze zijn de ideale basis voor een aspergesoep.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 123; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 333,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Overig
    Alle seizoenen
    Andere
    • Aspergesoep met gerookte zalmC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55