Recept zoekresultatenAspergesoep à la flamande
Delhaize logo
  • Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Andere
Aspergesoep à la flamande

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 gevogeltebouillon-blokjes
  • 1,5 l water
  • 4 eieren
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel witte asperges
  • peper en zout
  • 1 aardappel

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 25 min kooktijd

  1. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
  2. Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
  3. Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
  4. Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
  5. Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
  6. Zeef de soep en kruid bij.
  7. Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
  8. Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
  9. Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?

Kooktip

Mix de aspergesoep met een blender en niet met een mixer. Die gaat harder, waardoor de soep witter wordt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Lente
Andere
  • Aspergesoep à la flamande