Recept zoekresultatenAspergesalade met waterkers en gegrilde makreel
Delhaize logo
  • Aspergesalade met waterkers en gegrilde makreelB

Aspergesalade met waterkers en gegrilde makreel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Aspergesalade met waterkers en gegrilde makreelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 480 g gegrilde markeelfilets in olijfolie (4 blikjes)
  • 2 bussels witte asperges
  • 2 bussel waterkers
  • 1 biocitroen
  • 2,5 dl slaolie
  • 1 knoflookteentje
  • 8 takjes dille
  • 4 salieblad
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Olie | Fijn | Sla
    1 l
    3,95 €/l
    €3,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwijder het harde uiteinde van de asperges, schil ze en snijd ze in schuine stukken. Houd de punten apart en dompel de rest in een kookpot kokend gezouten water. Voeg de aspergepunten na 3 min. toe en laat nog 2 min. koken. Giet de asperges af en laat ze in ijskoud water schrikken.
    2. Houd de blaadjes van de waterkers apart. Mix het bovenste deel van de stengels met de olie, de gehakte salieblaadjes en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper, met zout en voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe.
    3. Schil de citroen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
    4. Dresseer de borden met de waterkersblaadjes, de asperges, de citroenpartjes, de markeelfilets en de dille. Besprenkel met dressing en serveer.

    Tip: Ook superlekker met gerookte zalm of grijze garnalen in plaats van makreel!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 631 kcal • Vetten: 55 g • Koolhydraten: 7 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 25 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    • Aspergesalade met waterkers en gegrilde makreelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Olie | Fijn | Sla
    1 l
    3,95 €/l
    €3,95