Recept zoekresultatenAsperges op Vlaamse wijze
Delhaize logo
  • Asperges op Vlaamse wijzeB

Asperges op Vlaamse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Lunch
Asperges op Vlaamse wijzeB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 150 g boter
  • 1 citroen (het sap)
  • 3 eieren
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1,5 kg witte asperges
  • peper en zout
  • zwarte peper uit de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • F1993101900107900000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
    S1988111400115040000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Schil de asperges met een dunschiller en breek het uiteinde. Bind ze met keukentouw in bundels en doe ze in een hoge pot met koud water. Voeg zout toe, breng aan de kook en laat naar gelang van de dikte van de asperges 10 tot 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
    2. Kook de eieren hard. Pel ze en plet ze met een vork. Hak de peterselie fijn. Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Meng met een garde. Haal van het vuur, zout en peper. Voeg de eieren en de peterselie toe. Meng.
    3. Verdeel de asperges over de borden en overgiet ze met de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 97; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 246,28
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Barbecue
    Diner
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Asperges op Vlaamse wijzeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • F1993101900107900000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
    S1988111400115040000