Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAsperges op Vlaamse wijze Plat National
Delhaize logo
 • Asperges op Vlaamse wijze Plat NationalC

Asperges op Vlaamse wijze Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Asperges op Vlaamse wijze Plat NationalC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 3 eieren
 • 1,5 kg witte asperges
 • 150 g boter
 • 1/2 bos krulpeterselie
 • gemalen nootmuskaat
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

 1. Kook de eieren 9 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
 2. Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben. Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout. Kook de asperges beetgaar gedurende 8 à 12 minuten volgens hun dikte (te controleren). Je kan ze ook stomen. Bewaar het kookwater.
 3. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn. Laat ondertussen de boter smelten in een kommetje met 3 el van het asperge kookvocht. Het mengsel met een garde doen schuimen. Voeg er de eiermimosa aan toen en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout.
 4. Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus op.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Voorgerecht
 • Asperges op Vlaamse wijze Plat NationalC