Recept zoekresultatenAsperges met chorizo-olie
Delhaize logo
 • Asperges met chorizo-olieC

Asperges met chorizo-olie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Asperges met chorizo-olieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 500 g asperges
 • 50 g chorizo
 • 3 dl olijfolie
 • 1/2 limoen, niet bespoten
 • Fleur de sel
 • 50 g parmezaanschilfers
 • Zwarte peper

Begin met koken

 1. Maak de asperges schoon (met de dunschiller en breek met de hand het afgesneden uiteinde).
 2. Breng gezouten water aan de kook. Leg er de schoongemaakte asperges in voor 2 à 3 minuten, afhankelijk van hun dikte. Laat ze uitlekken op een vochtige doek.
 3. Doe de olijfolie, de stukjes chorizo en de zeste van de limoen in het kleine pannetje. Zet het pannetje op het kleinste vuur en laat konfijten. Laat daarna afkoelen en zeef het. Deze olie kan enkele weken bewaard worden en kan gebruikt worden voor alles (salades, oesters, vlees, ...).
 4. Laat de grillpan warm worden op een groot vuur. Als de pan warm is, grill de asperges.
 5. Leg de asperges op een rechthoekig bord, voeg een beetje chorizo-olie, fleur de sel, peper toe en werk af met parmezaanschilfers. Als je een groene toets wil geven, kun je een paar blaadjes rucola toevoegen. Aan jou de keuze.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1686; energie (kCal): 409; vetten (g): 42,6; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 832,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Asperges met chorizo-olieC