Recept zoekresultatenAspergequiche met zalm en waterkers
Delhaize logo
  • Aspergequiche met zalm en waterkersD

Aspergequiche met zalm en waterkers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Aspergequiche met zalm en waterkersD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zalmhaasjes
  • zwarte peper van de molen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 2 dl room
  • 1 eidooier
  • 3 eieren
  • 1 bussel waterkers
  • 500 g asperges
  • grof zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€7,29
    F1990031300249400000
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • F2015060200141200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 25 à 30 min baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de uiteinden van de asperges, schil ze en snijd in hele fijne schuine plakjes.
    3. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de asperges er even in op. Kruid met zwarte peper van de molen en zout. Let op, de asperges moeten niet helemaal gaar zijn, ze garen verder in de oven.
    4. Hak de waterkers grof en meng met de asperges.
    5. Bedek een quichevorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg.
    6. Vul de quiche met de asperge-waterkersvulling. Leg het zalmhaasje erbovenop.
    7. Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout, en overgiet er de groenten mee.
    8. Schik de eidooier op de groenten en bak de quiche in de oven gedurende 25 à 30 minuten. Haal de quiche uit de oven en bestrooi met grof zeezout.

    Kooktip

    De room kun je vervangen door magere kaas, voor een light versie. Bovendien geeft de kaas een fris-zure toets aan de quiche.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 507,63
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Aspergequiche met zalm en waterkersD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€7,29
    F1990031300249400000
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • F2015060200141200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000