Recept zoekresultatenAspergeflan met gerookte zalm
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:27
    A
  • Aspergeflan met gerookte zalm

Aspergeflan met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Pasen
Lunch
Aspergeflan met gerookte zalmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g witte asperges
  • 150 g gerookte zalmsteak
  • 4 eieren
  • 25 cl verse room met 20% vetgehalte
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Primeur Asperge | 12/16
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 13/01
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min - 1u30 kooktijd (+ tijd om af te koelen)

    1. Zet water op het vuur in een steelpan of een kleine braadpan en verwarm de oven voor op th. 3-4 – 110°C.
    2. Houd de toppen van de asperges opzij en snijd de rest van de stelen in schijfjes. Schil de onderkant van de toppen, snijd ze in stukken en voeg er olijfolie, het sap van de citroen, het fijngehakte bieslook, peper en zout aan toe. Meng goed en laat de mengeling afgedekt in de koelkast rusten.
    3. Laat de aspergeschijfjes 2 min garen in het kokend water. Laat ze uitlekken en mix ze samen met de verse room fijn in de blender of met de mixer.
    4. Klop de eieren los en voeg er de aspergeroommengeling door een fijne zeef aan toe. Breng op smaak.
    5. Verdeel deze bereiding in 4 crème brûléeschoteltjes die je in een grote ovenschotel zet. Giet warm water in de ovenschotel en laat 1.30 u in de oven bakken.
    6. Haal de flan uit de oven en laat afkoelen.
    7. Verwijder het vel van de gerookte zalmsteak en snijd hem in blokjes. Verdeel de zalmblokjes en de salade van de aspergepunten over de verschillende flans.
    8. Fris opdienen met geroosterd brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 111; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 293,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Pasen
    Diner
    Lente
    Lunch
    • 00:00
      -03:27
      A
    • Aspergeflan met gerookte zalm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Primeur Asperge | 12/16
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 13/01
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98