Recept zoekresultatenAspergecarpaccio met verse krab
Delhaize logo
  • Aspergecarpaccio met verse krabA

Aspergecarpaccio met verse krab

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Aspergecarpaccio met verse krabA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel witte asperges (500 g)
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel honing
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes dragon
  • peper en zout
  • 500 g krabklauwen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Breek het uiteinde van de witte asperges af. Schil ze en snijd ze fijn met een mandoline of een dunschiller. Schik ze op de borden.
  2. Meng het sap van de citroen met honing en voeg er olijfolie aan toe, samen met de gehakte dragon, peper en zout. Besprenkel de asperges met dressing en laat 10 min. rusten. Haal intussen het vlees uit de krabklauwen en verdeel het over de borden. Dien op en geef de extra dressing er apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 505; energie (kCal): 121; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 195,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Aspergecarpaccio met verse krabA

Deze recepten kan je ook leuk vinden