Recept zoekresultatenAsperge-tagliatelle met langoustines
Delhaize logo
  • Asperge-tagliatelle met langoustinesB

Asperge-tagliatelle met langoustines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Lunch
Asperge-tagliatelle met langoustinesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes basilicum
  • bieslook
  • 20 gepelde langoustinestaarten of grote garnalen
  • 20 dikke, witte asperges
  • nootmuskaat
  • peper
  • 20 cl room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Roze garnalen
    150 gr
    22,60 €/kg
    €3,39
  • Asperges | Wit-Mini
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Begin met koken

    1. Leg de asperges op een werkvlak en schil ze met een dunschiller.
    2. Snij van de onderkant het houterige gedeelte af (ca. 2 cm).
    3. Trek met de dunschiller van boven naar beneden fijne slierten van de asperges zodat je een soort tagliatelle krijgt.
    4. Kook de aspergeslierten gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
    5. Giet de slierten af door een zeef en vang 40 cl van het vocht op.
    6. Laat het aspergenat inkoken tot de helft van het volume, voeg er de room aan toe en laat nog een beetje indikken.
    7. Doe de gepelde langoustinestaarten bij de saus en laat ze zachtjes gaar worden gedurende 30 seconden.
    8. Voeg er de aspergeslierten en de fijngehakte basilicum aan toe, kruid naar smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
    9. Warm de borden voor.
    10. Leg telkens een hoopje aspergetagliatelle met basilicum in het midden van het bord en schik er de langoustinestaarten rond.
    11. Garneer met wat bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 132; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 289,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Asperge-tagliatelle met langoustinesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Roze garnalen
    150 gr
    22,60 €/kg
    €3,39
  • Asperges | Wit-Mini
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05