Recept zoekresultatenArtisjoknestjes Riviera
Delhaize logo
  • Artisjoknestjes RivieraD

Artisjoknestjes Riviera

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Lunch
Artisjoknestjes RivieraD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 basilicumblaadjes
  • 2 bokalen artisjokbodems (2 x 185 g, uitgelekt gewicht)
  • 30 g half-zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 1 bol mozzarella di buffala (of 1 bakje mozzarella « perlines »)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ontpitte zwarte en groene olijven in schijfjes (gebruiksklaar in de afdeling « fruit en groenten »)
  • peper
  • 50 g schoongemaakte notensla

Begin met koken

  1. Snij de mozzarella in blokjes.
  2. Voeg de grofgesneden tomaten toe, de olijven, het in reepjes gesneden basilicum en 1 eetlepel olie van de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de artisjokbodems uitlekken, spoel en wrijf ze droog. Vul met de bereiding en verdeel over de borden.
  4. Giet olie, azijn, peper en zout in een kleine bokaal. Sluit de bokaal en schud goed.
  5. Meng 2 eetlepels van deze vinaigrette onder de notensla en versier er de borden mee.
  6. Dien onmiddellijk op met knapperig ciabattabrood. Serveer de resterende vinaigrette apart.

Kooktip

  • (Half-)zongedroogde tomaten kan je gemakkelijker met een schaar snijden dan met een mes.
  • Variant: Je kan de mozzarella vervangen door feta. In dit geval is het niet nodig om zout aan de bereiding toe te voegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1166; energie (kCal): 282; vetten (g): 26,4; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 308,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Artisjoknestjes RivieraD