Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenArroz de marisco - rijst met zeevruchten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:01
    B
  • Arroz de marisco - rijst met zeevruchten

Arroz de marisco - rijst met zeevruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Arroz de marisco - rijst met zeevruchtenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 dikke witte ui
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 400 g tapijtschelpen
  • 400 g rauwe roze garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 400 g mediterraneorijst
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 260 g gekookte krabbenscharen
  • enkele takjes platte peterselie
  • 25 cl droge witte wijn
  • 75 cl visbouillon (water + blokjes)
  • zout
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Doe de tapijtschelpen in koud, gezouten water en vervang het water (altijd gezouten) driemaal in twee uur.
  2. Giet de olijfolie in een grote sauteerpan en fruit de fijngehakte ui en knoflook gedurende 5 min. Voeg er de laurierblaadjes aan toe, roer 2 min. alvorens de witte wijn erbij te gieten en breng aan de kook. Voeg het tomatenconcentraat en de visbouillon toe. Voeg de rijst toe wanneer het mengsel opnieuw kookt en laat onder een deksel 8 min. garen op een zacht vuurtje. Roer geregeld om.
  3. Doe de garnalen en de tapijtschelpen bij de rijst en vervolgens de in twee gebroken krabscharen. Laat verder koken tot de garnalen roze kleuren en de tapijtschelpen opengaan.
  4. Maak tegelijkertijd de mosselen schoon en doe ze in een grote pot met een glas water. Doe het deksel op de pot en zet 5 min. op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Haal de mosselen uit hun schelp.
  5. Voeg de mosselen en de gehakte peterselie bij de rijst en kruid naar smaak. Dien onmiddellijk op.

Kooktip

Voeg tijdens het koken water toe als de rijst te droog wordt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 106; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 420,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:01
    B
  • Arroz de marisco - rijst met zeevruchten