Recept zoekresultatenArdense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
Delhaize logo
  • Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
    B

Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Hapjes
Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpureeB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 160 g Ardense ham taste of Inspirations
  • 150 g zwarte bio-olijven
  • 1 dl water
  • 1 dl crème de cassis
  • 3 el koolzaadolie (voor de puree)

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Ham Oude Wijze

Delhaize

Ham Oude Wijze

2 × 150 gr

€7,98

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

2 × 130 gr

€5,98

Koolzaadolie | Zuiver | Bio

Delhaize

Koolzaadolie | Zuiver | Bio

50 cl

Bio

€3,69

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Totaal:
€17,65

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2u30 kooktijd

  1. Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
  3. Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
  4. Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
  6. Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
  7. Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
  8. Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
  9. Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
  10. Doe deze puree in een spuitzak.
  11. Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
  12. Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.

Tip:

  • Gebruik de rest van de gedroogde olijven in een slaatje, op spiegeleieren ...

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 255,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 255,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Hapjes
  • Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
    B

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Ham Oude Wijze

Delhaize

Ham Oude Wijze

2 × 150 gr

€7,98

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

2 × 130 gr

€5,98

Koolzaadolie | Zuiver | Bio

Delhaize

Koolzaadolie | Zuiver | Bio

50 cl

Bio

€3,69

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Totaal:
€17,65