• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree

door Seppe Nobels

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Voorgerecht
  • Dieet: Gluten vrij

Dit recept versturen

Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 160 g Ardense ham taste of Inspirations
  • 2 grote rode uien
  • 150 g zwarte bio-olijven
  • 1/2 limoen
  • 1 dl water
  • 1 dl crème de cassis
  • zout
  • 4 rode bieten (voor de puree)
  • 3 el koolzaadolie (voor de puree)
  • 5 takjes tijm (voor de puree)
  • 5 takjes rozemarijn (voor de puree)
  • 1 knoflookbol (voor de puree)
  • 5 jeneverbessen (voor de puree)
  • 5 kruidnagels (voor de puree)
  • Espelettepeper (voor de puree)
  • fleur de sel (voor de puree)
Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 2u30 kooktijd

  1. Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
  3. Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
  4. Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
  6. Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
  7. Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
  8. Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
  9. Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
  10. Doe deze puree in een spuitzak.
  11. Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
  12. Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.

Tip:

  • Gebruik de rest van de gedroogde olijven in een slaatje, op spiegeleieren ...

Nutritionele informatie

Energie: 330 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst