Delhaize logo
 • AppeltaartC

Appeltaart

door Wout Bru

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
AppeltaartC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
 • 1/4 vel bladerdeeg
 • 1 nootje boter
 • 1/2 citroen (enkel sap)
 • 4 eetlepels bruine suiker
 • 1 sinaasappel (enkel rasp)
 • 3 pink lady appels
 • 2 bollen vanilleijs

Begin met koken

 1. Schil de appels, snij er 2 van in stukken en stoof die aan met een klontje boter en vervolgens 2 el suiker, laat ditgeheel zachtjes verder compoteren, voeg een klein beetje water toe om te vermijden dat het geheel aanbrandt,voeg op het laatste een beetje citroensap toe en mix.
 2. De overige appels in 4 snijden en dan in dunne plakjes snijden, het bladerdeeg in mooie rechthoekjes snijden van2 op 8, openleggen, eventjes prikken met een vork, wat inboteren en vervolgens een lepeltje compote openstrijken,hierop vervolgens de appelschijfjes “en cheval” plaatsen.
 3. Vervolgens een klein beetje boter smelten en hierbij de geraspte schil doen van de sinaasappel, en de taartjeshiermee instrijken d.m.v. een kwast, het geheel nog een klein beetje bestrooien met bruine suiker en afbakken op180°c tot ze goudbruin zijn.
 4. Wanneer de taartjes klaar zijn, versier ze met een quenelle ijs in het midden.
 5. Het geheel kan rond geserveerd worden of rechthoekig.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 106; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 19,5; suikers (g): 18,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 318,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • AppeltaartC