Recept zoekresultatenAppelgratin op Normandische wijze
Delhaize logo
 • Appelgratin op Normandische wijzeC

Appelgratin op Normandische wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
Appelgratin op Normandische wijzeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 40 g boter
 • 4 appels (jonagold)
 • 2 eetlepels calvados
 • 1/2 citroen (het sap)
 • 10 cl droge cider
 • 3 eidooiers
 • 6 eetlepels fijne kristalsuiker
 • 2 eetlepels blonde kandijsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

 1. Schil en snij de appels in blokjes. Meng ze met het citroensap en bestrooi ze met 3 eetlepels kristalsuiker. Laat de boter smelten in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op hoog vuur. Zet de dampkap uit, overgiet de appelblokjes met calvados en flambeer. Verdeel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet opzij.
 2. Doe de eierdooiers en 3 eetlepels kristalsuiker in een kleine kookpan die je net onder de kooktemperatuur au bain-marie verwarmt. Klop de bereiding 10 minuten met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid: het volume moet verdubbelen. Doe er geleidelijk aan de cider bij en blijf 5 minuten verder kloppen op lage snelheid.
 3. Overgiet de appels met de sabayon en bestrooi ze met de kandijsuiker. Laat snel karamelliseren met behulp van een gasbrandertje voor crème brûlée.
 4. Serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 561; energie (kCal): 134; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 17,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 295,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Appelgratin op Normandische wijzeC