Recept zoekresultatenAppelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs
Delhaize logo
  • Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs

Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs

door Yves Mattagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 appels
  • 1 ei (voor de frangipane)
  • 10 g bloem (voor de frangipane)
  • 20 g suiker (voor de frangipane)
  • 20 g amandelpoeder (voor de frangipane)
  • 20 g malse boter (voor de frangipane)
  • ijs van buffelmelk Delhaize
  • 80 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 g verse boter
  • 2 ronde vellen bladerdeeg van 5 cm doorsnede
  • 2 ronde vellen bladerdeeg van 16 cm doorsnede
  • enkele druppels Amaretto (voor de frangipane)

Begin met koken

Schil de appelen en hol ze uit. Bestrijk iedere appel met malse, verse boter en bestrooi met een beetje suiker. Vul de appelen met de frangipane. Bestrijk de twee grote vellen bladerdeeg met eigeel en leg de appelen erop. Sluit het vel bladerdeeg zodat de hele appel bedekt is. Leg het kleine vel bladerdeeg erop zodat alles goed sluit. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel, zet eventjes in de koelkast. Vet elk bladerdeeggebak in met boter en bestrooi met suiker. Zet 10 minuten in een oven op 210°C, verlaag de temperatuur naar 180°C voor de volgende 20 minuten.

Afwerking
Laat de bladerdeeggebakjes een tiental minuten afkoelen en dien op met een bolletje ijs.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs