Recept zoekresultatenAperitiefkroketjes met paarse rijst
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Aperitiefkroketjes met paarse rijst

Aperitiefkroketjes met paarse rijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hapjes
Aperitiefkroketjes met paarse rijst

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 1 el sojasaus
  • 200 g varkens- en kalfsgehakt zonder
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 el fish sauce
  • 1/2 limoen
  • 1/2 rode ui
  • peper en zout
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • 1 klein stuk gember
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 rode peper, niet te groot
  • 1 diep bord gevuld met paneermeel
  • 1 diep bord gevuld met bloem
  • 100 g paarse rijst
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit een bokaal gemberballetjes)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
    S2005100300013920000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 30 min rusttijd

    1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat hem lauw worden.
    2. Hak ½ rode peper, het stukje gember en een paar takjes koriander fijn. Voeg dit toe aan het gehakt, strooi er een mespuntje Espelettepeper over en kruid af met peper en zout. Voeg de rijst toe en meng goed.
    3. Spoel je handen onder koud water en maak balletjes van de bereiding.
    4. Klop de eieren in een diep bord. Rol vervolgens de balletjes in de bloem, dan in het geklopt ei en tenslotte in het paneermeel. Laat ze min. 30 min rusten in de koelkast.
    5. Hak het stuk rode ui, de rest van de rode peper en een paar takjes koriander fijn. Voeg het sap van een halve limoen, de fish sauce, de rijstazijn, de sojasaus en de gembersiroop toe. Meng en zet opzij.
    6. Bak de balletjes in de frituurketel (180°C) en laat ze uitdruipen op keukenrolpapier.
    7. Dien warm op met de saus.

    Kooktip

    Kroketje over? Serveer koud met of in een frisse salade.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Hapjes
    • 00:00
      00:00
    • Aperitiefkroketjes met paarse rijst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
    S2005100300013920000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000