Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappel
Delhaize logo
  • Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappelB

Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Aperitief
Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappelB

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 40 g gedroogde eendenborstfilet 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 sneetjes coppa 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 2 takjes verse oregano (voor de garnituur)
  • 2 takjes basilicum Pistou (voor de garnituur)
  • 1 bussel basilicum (voor de garnituur)
  • 1/2 bussel koriander (voor de garnituur)
  • 1 bussel dille (voor de garnituur)
  • 3 kl appel-kaneelconfituur 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1 pot zure room 'Taste of Inspirations' (2 dl) (voor de garnituur)
  • 50 g Abondancekaas 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 2 el studentenhaver met rozijnen (voor de garnituur)
  • 1 Rocamadour 'Taste of Inspirations' (35 g) (voor de garnituur)
  • 3 vijgen op druivensap 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen (voor de garnituur)
  • 1 sinaasappels (voor de garnituur)
  • 1 lente-uitje
  • 1 grote radijs (voor de garnituur)
  • 3 kerstomaten (voor de garnituur)
  • 100 g gepelde grijze garnalen 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)
  • 100 g gerookte Ardense forelfilets 'Taste of Inspirations' (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in plakjes van 3 mm dikte (15 stuks). Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelplakjes over. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie en schik ze op de plaat, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak ze 20 min goudbruin in de oven. Doe hetzelfde met de zoete aardappel, schuif ze in de oven en reken 15 min baktijd. Laat afkoelen.
  2. Hak de lente-ui, de koriander en de helft van de dille fijn. Verdeel de zure room over 2 kommen. Voeg de verkruimelde forel toe in de 1e kom, samen met de gehakte kruiden, de fijngeraspte zeste en het sap van de ½ citroen. Breng verder op smaak. Snijd de sinaasappel à vif in partjes en houd 2 partjes apart voor de afwerking. Voeg ¾ van de grijze garnalen toe in de 2e kom, samen met de sinaasappelpartjes en de helft van het gehakte basilicum. Breng verder op smaak.
  3. Beleg telkens 6 krokante aardappelplakjes als volgt:
    • Forelcrème + dille + schijfjes radijs.
    • Grijze garnalencrème + grijze garnalen + klein stuk sinaasappelpartje + basilicum Pistou.
    • ½ vijg op sap + sneetje gedroogde eendenborstfilet + basilicum.
    • Appel-kaneelconfituur + klein stukje Abondance + studentenhaver.
    • Klein stukje Rocamadour + ½ sneetje coppa + ½ kerstomaat + oregano.
  4. Serveer meteen bij het aperitief.

Tip: wees creatief en bedenk verrassende eigen combinaties. Het geheim zit ‘m in het combineren van de texturen volgens de beproefde toverformules: gesuikerd-gezouten, vettig-zurig en zuur-zoet.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 77,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Aperitief
Aperitief
  • Aperitiefkrokantjes van aardappel en zoete aardappelB