Recept zoekresultatenAperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
    A
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakkenA

Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 12 bruine champignons
  • 1 teentje knoflook
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 36 voorgekookte Bourgondische wijngaardslakken
  • 2 takjes verse munt
  • 12 bruine champignons
  • 1 teentje knoflook
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 36 voorgekookte Bourgondische wijngaardslakken
  • 2 takjes verse munt

Begin met koken

1
Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.
2
Was de champignons en verwijder de restjes aarde. Verwijder de steeltjes, zodat enkel de hoedjes overblijven.
3
Schil de knoflook en snij doormidden.
4
Verhit de olijfolie in een pan en laat er de munt en de look zachtjes in gaar stoven.
5
Voeg vervolgens de wijngaardslakken toe en breng op smaak met peper en zout. Bak ze op middelhoog vuur.
6
Roer alles door elkaar, zodat de slakken doordrenkt worden met de munt.
7
Leg de champignonhoedjes in een schotel en zet één minuut in de microgolf.
8
Rijg 3 wijngaardslakken aan een tandenstoker en prik die in een champignonhoedje.
9
Dien warm op bij het aperitief.
1
Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.
2
Was de champignons en verwijder de restjes aarde. Verwijder de steeltjes, zodat enkel de hoedjes overblijven.
3
Schil de knoflook en snij doormidden.
4
Verhit de olijfolie in een pan en laat er de munt en de look zachtjes in gaar stoven.
5
Voeg vervolgens de wijngaardslakken toe en breng op smaak met peper en zout. Bak ze op middelhoog vuur.
6
Roer alles door elkaar, zodat de slakken doordrenkt worden met de munt.
7
Leg de champignonhoedjes in een schotel en zet één minuut in de microgolf.
8
Rijg 3 wijngaardslakken aan een tandenstoker en prik die in een champignonhoedje.
9
Dien warm op bij het aperitief.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 117,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 117,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Overig
Zomer,Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

200 gr

€3,79

Escargots | Op Bourgondische wijze

Delhaize

Escargots | Op Bourgondische wijze

3 × 125 gr

€16,77

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€22,05

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.