Recept zoekresultatenAperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakkenA

Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakkenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 bruine champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 36 voorgekookte Bourgondische wijngaardslakken
  • 2 takjes verse munt

Begin met koken

  1. Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.
  2. Was de champignons en verwijder de restjes aarde. Verwijder de steeltjes, zodat enkel de hoedjes overblijven.
  3. Schil de knoflook en snij doormidden.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en laat er de munt en de look zachtjes in gaar stoven.
  5. Voeg vervolgens de wijngaardslakken toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak ze op middelhoog vuur.
  7. Roer alles door elkaar, zodat de slakken doordrenkt worden met de munt.
  8. Leg de champignonhoedjes in een schotel en zet één minuut in de microgolf.
  9. Rijg 3 wijngaardslakken aan een tandenstoker en prik die in een champignonhoedje.
  10. Dien warm op bij het aperitief.

Kooktip

  • Je kan deze spiesjes serveren met een mesclunsalade en enkele stukjes verse appel. Op deze manier wordt het een heel origineel en lekker voorgerecht.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit voorgerechtje bevat minder dan 100 kcal en slechts 1 g verzadigde vetten per bord. Zo blijft er steeds plaats over voor de rest van de maaltijd. Het gerecht is ook een goede bron aan magnesium en selenium.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 117,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakkenA