Recept zoekresultatenAntwerps verloren brood met karnemelkijs en granola
Delhaize logo
  • Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granolaB

Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granola

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granolaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 1 dl Elixir d’Anvers
  • 1 dl melk
  • 1 el zelfrijzende bloem
  • 2 el Luikse perensiroop
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 20 g boter
  • 2 peren
  • karnemelkijs
  • 4 el granola
  • 40 g meringues
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 eetlepels berghoning
  • de geraspte schil van 1 limoen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Klop de eieren los met de Elixir d’Anvers, de melk, de zelfrijzende bloem en de perensiroop.
    2. Dompel het brood in het beslag. Smelt de boter in een pan en bak het brood aan beide kanten goudbruin.
    3. Snijd de peer in stukken en bak ze in de pan.
    4. Serveer het verloren brood met de stukken peer, het karnemelkijs, de granola, de verkruimelde meringue en de blauwe bessen.
    5. Doe er een paar druppels berghoning over en werk af met wat limoenzeste. Sprenkel er eventueel wat limoensap over.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Dessert
    • Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granolaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden