Recept zoekresultatenAntilliaanse omelet geflambeerd met rum
Delhaize logo
  • Antilliaanse omelet geflambeerd met rumC

Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Antilliaanse omelet geflambeerd met rumC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bananen
  • 80 g boter
  • 10 cl bruine rum
  • 80 g blonde cassonadesuiker
  • 6 eieren
  • 125 g rozijnen
  • 2 zakjes vanillesuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bananen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,00 €/l
    €4,80
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    1. Spoel de rozijnen onder een straal lauw water en laat ze 30 minuten weken in de helft van de rum.
    2. Laat ze zorgvuldig uitlekken.
    3. Bruin de bananenschijfjes in de warme boter.
    4. Voeg de helft van de blonde cassonadesuiker en de rozijnen toe en roer alles door mekaar. Houd warm.
    5. Scheid het eiwit van de eidooiers.
    6. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het tot een stevige sneeuw.
    7. Doe de eierdooier met de rest van de suiker in een slakom en klop het tot je een smeuïg mengsel bekomt.
    8. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel voorzichtig.
    9. Verdeel deze massa in twee.
    10. Smelt een beetje boter in twee pannen en bak hierin de omeletten.
    11. Wanneer de bodem licht gebakken is, bestrooi je de bovenzijde met vanillesuiker en verdeel je de bananenschijfjes.
    12. Plooi de omeletten in twee zodat de vulling niet kan ontsnappen.
    13. Schik de omeletten op een vooraf verwarmde metalen opdienschotel.
    14. Voeg de rest van de rum bij het weekvocht van de rozijnen.
    15. Verwarm het geheel lichtjes.
    16. Giet dit over de omeletten en flambeer. Dien onmiddellijk op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 834; energie (kCal): 200; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 24,3; suikers (g): 19,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 602,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Antilliaanse omelet geflambeerd met rumC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bananen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,00 €/l
    €4,80
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95