Recept zoekresultatenAngus beef tatakistijl, knapperige salade met munt
Delhaize logo
  • Angus beef tatakistijl, knapperige salade met munt

Angus beef tatakistijl, knapperige salade met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Angus beef tatakistijl, knapperige salade met munt

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 3 el sojasaus
  • 2 el fijne suiker
  • 2 rib-eye Black Angus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stukje gember
  • 4 eetlepels mirin
  • 6 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil
  • 1 koffielepel sambal
  • 250 g wittekool
  • 2 wortelen
  • 1 dikke, rode ui
  • 5 takjes munt
  • 12,5 cl rijstazijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. (+ 4 u marineren) + 1 min. baktijd

  1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm een grote braadpan. Bestrijk het vlees met olijfolie en rooster het 30 sec per kant in de hete pan. Leg het meteen op een bord.
  3. Verwijder de buitenste laag van het citroengras en hak de rest. Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember. Doe alles in een schaal, voeg de andere ingrediënten van de marinade toe en meng. Wentel er het vlees goed in, dek af en laat minstens 4 u in de koelkast rusten, draai het vlees af en toe om.
  4. Bereid de salade: doe de suiker en de rijstazijn in een grote kom, voeg de met de mandoline fijngesneden rode ui toe en meng. Laat rusten.
  5. Schil intussen de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Snij de witte kool fijn (250 g voor 6 porties) met de mandoline. Doe alles bij de rode ui in de kom. Meng zorgvuldig, dek af en zet 30 min. in de koelkast.
  6. Laat de ribeyes uitlekken en rol ze in de sesamzaadjes. Snij ze in plakjes. Zeef de marinade en meng met de mayonaise. Pas de verhoudingen aan volgens eigen smaak.
  7. Doe de gehakte muntblaadjes bij de salade en verdeel met een beetje vinaigrette over de borden. Leg er de plakjes rundvlees bovenop. Serveer koel, dien de saus apart op.

Kooktip

Je kan de saus zachter maken door wat yoghurt toe te voegen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Angus beef tatakistijl, knapperige salade met munt