Recept zoekresultatenAngel food cake en compote van rood fruit
Delhaize logo
 • Angel food cake en compote van rood fruitC

Angel food cake en compote van rood fruit

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Overig
Dessert
Angel food cake en compote van rood fruitC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 130 g bloem
 • 2 dl room
 • 4 el rietsuiker
 • 300 g diepgevroren rood fruit
 • 2 koffielepels vanille-extract
 • 275 g suiker
 • 2,5 dl citroensap
 • 12 eiwitten
 • 1/4 kl zout
 • 1 zakje vanillesuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. in de oven

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout. Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw. Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min. Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
 3. Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm.
 4. Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min. Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is. Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar. Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
 5. Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
 6. Klop de room half op met de vanillesuiker.
 7. Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 857; energie (kCal): 205; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 29,6; suikers (g): 23,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 411,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Angel food cake en compote van rood fruitC