Andalusische aardappelsalade
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Barbecue
Salade
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g krielaardappelen
- 2 tomaten
- 1 blikje kikkererwten
- 1 sjalotje
- 80 g groene en zwarte olijven in schijfjes
- 6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- 3 eetlepels Xérèsazijn
- peper, zout
- 4 takjes bladpeterselie
- 1/2 koffielepel pikant paprikapoeder
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015062200397850000
F1998040200321320000
S2015062500375900000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Laat de aardappelen ongeschild koken volgens de methode van jouw keuze. Zorg dat ze een beetje vast blijven. Laat afkoelen.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze zorgvuldig onder koud water.
- Meng de azijn, het zout, de peper, het pikante paprikapoeder en de olie met een klopper in een grote slakom. Voeg de olijven, de sjalot, de gehakte peterselie en de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten toe. Doe tot slot de kikkererwten en de (gehalveerde) aardappelen erbij.
- Meng goed, dek af en laat ten minste 30 min. in de koelkast rusten.
- Past uitstekend bij grillades van vlees en gevogelte.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 452,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015062200397850000
F1998040200321320000
S2015062500375900000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten