Recept zoekresultatenAnanas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
Delhaize logo
  • Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousseD

Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousseD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kleine kokoskoekjes
  • 100 g witte chocolade
  • 20 cl slagroom
  • 1/2 verse ananas
  • 1 vanillestokje
  • 1 sliert onbehandelde sinaasappelschil
  • 1 limoen
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 10 cl bruine rum
  • 100 g kristalsuiker
  • verse munt voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 3 u koeltijd

  1. Hak de witte chocolade in stukjes. Breng in een steelpan 5 cl room aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocoladestukjes toe, roer en laat 2 minuten staan. Roer tot een heel gladde bereiding. Laat lauw worden.
  2. Klop de resterende room zeer stijf en spatel er de gesmolten chocolade onder. Bedek met vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
  3. Doe de suiker, 25 cl water, de rum, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de steranijs en het sap van de limoen in een steelpan. Meng en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken tot een lichte siroop.
  4. Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Overgiet met de gezeefde siroop. Roer, bedek met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Verdeel de ananas met de siroop over kleine, diepe borden. Leg er in elk bord 3 quenelles van de witte chocolademousse bovenop, bestrooi met verkruimelde koekjes en serveer koel, afgewerkt met munt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 239; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 19,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 647,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousseD

Deze recepten kan je ook leuk vinden